Verschillende soorten
Friteuses zijn er in verschillende soorten en maten, elk met zijn voor een nadelen.
Om je te helpen om een keuze te maken over welke frietpan de beste keuze voor jou is, kun je hier alles vinden om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken.
Friteuses zijn onder te verdelen in 3 categorieën:
Tafelmodel friteuses:
Een tafelmodel friteuse is compact en is perfect geschikt om te plaatsen op een aanrecht of RVS werktafel. Deze friteuses zijn ideaal geschikt voor thuisgebruik of commerciële keukens met beperkte ruimte. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen, schoon te maken en weer op te bergen.
Deze modellen zijn beschikbaar in zowel elektrische, aardgas en propaan modellen en zijn ideaal als je geen grote hoeveelheden in een keer hoeft te bakken.
Vrijstaande friteuses:
Vrijstaande friteuses zijn over het algemeen vaak wat grotere, zelfstandige eenheden die vaak worden gebruikt in professionele keuken of cafetaria. Er kan een stuk meer frituurolie in en is daardoor geschikt voor grote hoeveelheden in een keer te bakken. Vrijstaande friteuses kunnen zowel elektrisch als op gas werken en zijn vaak voorzien van een onderstel. In het onderstel zit vaak een vetopvangbak en een aftapkraan, dit maakt het schoonmaken en het verversen van het vet een makkelijke klus.
Ze zijn robuust en duurzaam, ontworpen voor intensief gebruik.
Inductie Friteuses:
Inductie friteuses maken gebruik van een verwarmingstechnologie om de olie snel en gelijkmatig te verwarmen. Deze friteuses zijn nauwkeurig op temperatuur in te stellen en zijn erg energie-efficiënt, wat resulteert in een perfect en constant bakresultaat. Door deze technologie zijn deze friteuses wel een stuk prijziger, maar bieden wel meerdere voordelen zoals een snelle opwarmtijd en bespaart kosten in het energieverbruik. Inductie friteuses zijn zowel geschikt voor de professionele keuken als thuiskoks die veel waarde hechten aan efficiëntie en precisie.